Burgerul de somon

Burgerul de somon

Ingrediente:

  • 500 grame de file de somon fără piele, tăiat bucăți
  • 2 ouă mari
  • 2 căței de usturoi, tăiați mic
  • 2 lingurițe sos de soia cu conținut redus de sare
  • ½ linguriță de ulei de susan negru
  • 2 fire de ceapă verde, tăiate
  • 4 linguri de ghimbir murat
  • 2 linguri de semințe de susan prăjite
  • foi de salată sau chifle la alegere

Mod de preparare:

1. Într-un procesor de alimente, pune laolaltă: somonul, oul, usturoiul, sosul de soia, uleiul, ceapa și 2 linguri din cantitatea de ghimbir.Nu exagera cu tăiatul fiindcă riști să nu mai ai niște bucățele suculente de pește și textura clasică a produsului finit , ci mai degrabă un piure de somon.

2.Dacă nu ai procesor de alimente, poți lucra și la mână bucățile de somon, tăindu-le fin și amestecându-le cu restul ingredientelor. Rezultatul va fi un amestec mai greu puțin de manevrat, dar la final vei obține o chiftea bine legată, aerată, în care vei simți bucățelele de somon la fiecare înghițitură.

3.Formează apoi patru chiftele de dimensiuni egale. Adaugă semințe de susan deasupra.

4.Unge o tigaie mare non aderentă cu spray pentru gatit(sau puțin ulei) și încălzește la temperatură medie.
5.Pune chiftelele cu semințele de susan în jos, în tigaie. Gătește pentru 5 minute, după care întoarce pe partea cealaltă și gătește pentru încă 5 minute, sau până consideri că este gata.