24 iul. Burgerul de somon
Ingrediente:
- 500 grame de file de somon fără piele, tăiat bucăți
- 2 ouă mari
- 2 căței de usturoi, tăiați mic
- 2 lingurițe sos de soia cu conținut redus de sare
- ½ linguriță de ulei de susan negru
- 2 fire de ceapă verde, tăiate
- 4 linguri de ghimbir murat
- 2 linguri de semințe de susan prăjite
- foi de salată sau chifle la alegere
Mod de preparare:
1. Într-un procesor de alimente, pune laolaltă: somonul, oul, usturoiul, sosul de soia, uleiul, ceapa și 2 linguri din cantitatea de ghimbir.Nu exagera cu tăiatul fiindcă riști să nu mai ai niște bucățele suculente de pește și textura clasică a produsului finit , ci mai degrabă un piure de somon.
2.Dacă nu ai procesor de alimente, poți lucra și la mână bucățile de somon, tăindu-le fin și amestecându-le cu restul ingredientelor. Rezultatul va fi un amestec mai greu puțin de manevrat, dar la final vei obține o chiftea bine legată, aerată, în care vei simți bucățelele de somon la fiecare înghițitură.
3.Formează apoi patru chiftele de dimensiuni egale. Adaugă semințe de susan deasupra.
4.Unge o tigaie mare non aderentă cu spray pentru gatit(sau puțin ulei) și încălzește la temperatură medie.
5.Pune chiftelele cu semințele de susan în jos, în tigaie. Gătește pentru 5 minute, după care întoarce pe partea cealaltă și gătește pentru încă 5 minute, sau până consideri că este gata.