Cartofi dulci umpluți cu fenicul și brânză de vaci

Cartofi dulci umpluți cu fenicul și brânză de vaci

Ingrediente:

  • 4 cartofi dulci în coajă
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă roșie
  • 1 bulb de fenicul
  • 100g brânză proaspătă de vaci
  • busuioc proaspăt

Cum se prepară:

  1. Preîncălzește cuptorul la 180°C și tapetează o tavă cu hârtie pentru copt.
  2. Taie cartofii dulci pe jumătate și adaugă-i în tava pentru copt, apoi lasă-i la cuptor timp de 40 de minute.
  3. În uleiul de măsline încins, adaugă ceapa și feniculul tăiate mărunt. Amestecul se gătește timp de 5-10 minute.
  4. Scoate cartofii din cuptor și înlătură-le miezul. Pune-l într-un recipient separat, adaugă ceapa și feniculul călit, brânza proaspătă și busuiocul tocat mărunt. Asezonează cu sare și piper și amestecă bine.
  5. Amestecul obținut se adaugă în cartofi, după care se introduc la cuptor pentru încă 25 de minute.

Poftă bună!