06 aug. Ceviche
Posted at 17:30h
in Eat & BecomeFIT
Ingrediente:
- 200-250 g de scoici tăiate;
- 200-250 g de creveți tăiați;
- jumătate de ceașcă de suc de lămâie verde (limes);
- jumătate de ceașcă de suc de lămâie galbenă;
- un ardei iute ;
- o linguriță de sare;
- 6 cepe verzi tocate;
- 5-6 fire de coriandru proaspăt;
- 2 cești de roșii tăiate cubulețe;
- jumătate de legătură de pătrunjel mărunțit;
- un avocado tăiat.
Cum se prepară:
- Într-un vas de sticlă, pune scoicile și creveții, cepele, roșiile, ardeiul iute și sarea, peste care torni sucurile de lămâie verde și lămâie galbenă.
- Pune vasul la frigider pentru o oră, apoi verifică să vezi dacă scoicile și creveții sunt acoperiți în întregime de lichid, iar dacă unii au rămas neacoperiți, mai învârte-i prin vas astfel încât să simtă cu toții din plin aroma citricelor.
- Mai lasă vasul la frigider pentru încă 3 – 4 ore, pentru a permite gusturilor să se întrepătrundă.
- Scoate vasul din frigider, pune deasupra scoicilor și creveților marinați coriandrul, pătrunjelul și câteva feliuțe de avocado.