Ceviche

Ceviche

Ingrediente:

  • 200-250 g de scoici tăiate;
  • 200-250 g de creveți tăiați;
  • jumătate de ceașcă de suc de lămâie verde (limes);
  • jumătate de ceașcă de suc de lămâie galbenă;
  • un ardei iute ;
  • o linguriță de sare;
  • 6 cepe verzi tocate;
  • 5-6 fire de coriandru proaspăt;
  • 2 cești de roșii tăiate cubulețe;
  • jumătate de legătură de pătrunjel mărunțit;
  • un avocado tăiat.

Cum se prepară:

  • Într-un vas de sticlă, pune scoicile și creveții, cepele, roșiile, ardeiul iute și sarea, peste care torni sucurile de lămâie verde și lămâie galbenă.
  • Pune vasul la frigider pentru o oră, apoi verifică să vezi dacă scoicile și creveții sunt acoperiți în întregime de lichid, iar dacă unii au rămas neacoperiți, mai învârte-i prin vas astfel încât să simtă cu toții din plin aroma citricelor.
  • Mai lasă vasul la frigider pentru încă 3 – 4 ore, pentru a permite gusturilor să se întrepătrundă.
  • Scoate vasul din frigider, pune deasupra scoicilor și creveților marinați coriandrul, pătrunjelul și câteva feliuțe de avocado.