29 dec. Chifteluțe vegane cu conopidă
Mixul pentru chifteluțe
-într-un bol amestecați 1 lingură de semințe de in și 3 linguri de apă . Lăsați-le la frigider aproximativ 10 minute .
-puneți 5 căni de conopidă într-un robot de bucătărie împreună cu 3 căței de usturoi . Lăsați-le până conopida capătă textura de orez . Puneți conopida deoparte.
-într-un alt bol , combinați 3 căni de pesmet cu o linguriță de oregano , busuioc , jumătate de linguriță de sare și o fărâmă de piper .
Sosul de brânză
-luați 50 de grame de urdă și puneți-o în robotul de bucătărie alături de : 2 căni de lapte , 2 lingurițe de suc de lămâie , 2 lingurițe de amidon de porumb, 1 linguriță de oțet și jumătate de linguriță de sare . Mixați-l până când devine pastă.
Cum preparăm mai departe :
-încalziți sosul de brânză timp 3-4 minute până se îngroașă
-turnati brânza peste mixul de conopidă alături de un sfert de cnă de pesmet , semințele de in și amestecați până compoziția devine omogenă
-încălziți 2-3 linguri de ulei vegetal într-o tigaie .
– formați mingiuțe din compoziția și puneți-i în tigaia cu ulei încins.Întoarceti-șe astfelș încât să se prăjeasca uniform.
-la final , puneți-le pe șervețele pentru a absorbi uleiul .
Să aveți poftă!