Clătite din dovleac

Clătite din dovleac

Ingrediente:

  • 300 de grame de dovleac pasat ( dovleacul să fie luat din cuptor sau dovleacul să fie luat din conservă)
  • 2 ouă
  • 1/8 linguriță de praf de copt
  • extract de vanilie
  • condimente pentru plăcinta de dovleac (se prepară dintr-o linguriță de scorțișoară măcinată, 1/4 linguriță de nucșoară măcinată, 1/4 linguriță de pudră de ghimbir, 1/8 linguriță de pudră de cuișoare)

Cum se prepară:

  1. Amestecă dovleacul pasat, ouăle, condimentele pentru plăcinta de dovleac și praful de copt până când obtii un aluat omogen.
  2. Încălzește tigaia în care ai adăugat o cantitate mică de ulei, apoi adaugă 3-4 linguri de aluat după ce uleiul s-a încins.
  3. Lasă aluatul să se găteasca aproximativ 1 minut pe fiecare parte.
  4. Le poți servi cu sirop de arțar, fructe etc.

Poftă mare!