Conopidă la cuptor

Conopidă la cuptor

-încălziți cuptorul la 180 de grade . Într-un bol mixați :  1 linguriță de : scorțișoară , paprika și ulei de măsline , 170 de grame de iaurt grecesc și un cățel de usturoi zdrobit .

-luați o conopidă mică pe care o spălați și îi îndepărtați frunzele  . Puneți-o într-o folie de aluminiu și turnați amestecul din bol peste ea . Puneți-o într-o tavă în care veți pune pe lângă folie 100 de ml de apă . Băgați-o la cuptor pentru aproximativ 40 de minute .

-între timp luați 2 pumni de semințe de susan și puneți-le într-un blender . Lăsați-le să se mixeze până devin pudră . Amestecați-o cu o cană de apă și  o jumătate de cană de suc de lămâie .

-când conopida este gata,  scoateți-o din folie și băgați-o din nou la cuptor  încă 10 -20 de minute.

-puneți-o într-o farfurie și presărați pe deasupra : un pumn de rodii , 1 lingură de semințe de susan , două lingurițe de pătrunjel tocat mărunt și o lipie caldă .

Să aveți poftă !