Mulligatawny cu dovlecel

Mulligatawny cu dovlecel

Mulligatawny – o supă englezească ce își are originile din bucătăria indiană.

Cum o preparăm ?

-încălziți într-o tigaie 2 linguri de seminte de rapiță(sau orice alt tip de ulei). Adăugați : 2 cepe feliate , 2 mere , 3 cepe verzi  și o jumătate de cană de țelină tocată mărunt . Lăsați la foc  mediu timp de 10 minute până când legumele și mărul devin moi .Continuați mai departe  cu o jumătate de dovlecel decojită și tăiată cubulețe , 1 lingură de curry  și scorțișoară  . Amestecați pentru 2 minute după care aruncați 2 căni (a câte 400 de grame ) de roșii tăiate , 3 căni de apă  și o lingură de delikat .

-în acest moment , legumele ar trebui să fie moi . Turnați  140 de grame de orez basmati și lăsați pe foc cu legumele până când orezul este gata . La sfârșit , pentru mai multă aromă adăugați 3 linguri de puire de mango și serviți-l împreună cu o lingură de iaurt .

Să aveți poftă și mare grijă la cantități .