19 dec. Mulligatawny cu dovlecel
Mulligatawny – o supă englezească ce își are originile din bucătăria indiană.
Cum o preparăm ?
-încălziți într-o tigaie 2 linguri de seminte de rapiță(sau orice alt tip de ulei). Adăugați : 2 cepe feliate , 2 mere , 3 cepe verzi și o jumătate de cană de țelină tocată mărunt . Lăsați la foc mediu timp de 10 minute până când legumele și mărul devin moi .Continuați mai departe cu o jumătate de dovlecel decojită și tăiată cubulețe , 1 lingură de curry și scorțișoară . Amestecați pentru 2 minute după care aruncați 2 căni (a câte 400 de grame ) de roșii tăiate , 3 căni de apă și o lingură de delikat .
-în acest moment , legumele ar trebui să fie moi . Turnați 140 de grame de orez basmati și lăsați pe foc cu legumele până când orezul este gata . La sfârșit , pentru mai multă aromă adăugați 3 linguri de puire de mango și serviți-l împreună cu o lingură de iaurt .
Să aveți poftă și mare grijă la cantități .