Orez cu spanac, rosii si parmezan

Orez cu spanac, rosii si parmezan

Ingrediente:

  • 500 ml supa de pui;
  • 1 lingura unt;
  • 1 ceapa;
  • 1 catel de usturoi;
  • 150 g orez;
  • 1 pahar de vin alb sec;
  • 2 rosii;
  • 50 g spanac;
  • 50 g parmezan;
  • sare, piper, busuioc proaspat;

Cum se prepara:

  1. Incalzeste supa de pui si mentine-o la o temperatura moderata.
  2. Topeste untul intr-o tigaie care nu lipeste, apoi adauga ceapa tocata . Asezoneaza cu sare si piper si soteaz-o aproximativ 3 minute, pana cand devine translucida.
  3. Adauga usturoiul pisat si mai soteaza 30 de secunde.
  4. Peste amestecul de ceapa si usturoi, adauga orezul si vinul. Amesteca bine, pana cand lichidul se absoarbe. Adauga treptat cantitatea de supa de pui in felul urmator.
  5. Cand orezul este aproape gata, adauga rosiile despielitate si taiate cuburi. Amesteca bine si adauga apoi spanacul, busuiocul si cantitatea ramasa de supa de pui.
  6. Presara parmezanul dat pe razatoare la final si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Pofta mare!