Orez prăjit cu nucă de cocos și curry

Orez prăjit cu nucă de cocos și curry

Ingrediente :

– 500 grame carne tocată de vită;

– 1 conopidă mare, mărunțită în robotul de bucătărie, astfel încât să capete forma orezului;

– 1 zucchini feliat;

– 1 dovleac feliat;

– 1 morcov feliat;

– 1 ceapă feliată;

– 3 ouă mari;

– sos Sriracha;

– ulei de nucă de cocos (nerafinat, presat la rece și extravirgin);

– fulgi de nucă de cocos neîndulciți;

– condimente: ghimbir, curry, turmeric

-sos de soia

Cum se prepară?

-Pune zucchini-ul, dovleacul și morcovul într-o oală cu apă la fiert. Strecoară-le și pune-le deoparte.
-Taie conopida în bucăți de mărimea unei înghițituri. Pune conținutul în robotul de bucătărie și mărunțește-l până capătă aspectul boabelor de orez.

-Într-o tigaie sauté mare, prăjește carnea de vită la o temperatură medie, adaugă o lingură de ulei de nucă de cocos și ceapa feliată. Amestecă în tigaie ceapa până când se caramelizează (2-5 minute). Adaugă fulgii de nucă de cocos neîndulciți și amestecă.
-Adaugă orezul din conopidă. Adaugă condimentele, sosul de soia și sosul Siracha după gust.
-Adaugă legumele tăiate și opărite. Amestecă și lasă să se îmbibe timp de 1-2 minute.
-Fă un mic spațiu în „orez”, în care să adaugi 3 ouă, amestecă pe foc până când se obține efectul dorit iar mâncarea este gata.
Poftă bună!