14 mart. Paste cu sparanghel , prosciutto și mozzarella
-într-un bol mixați următoarele : 1 linguriță de suc de lămâie , sare , piper și un sfert de cană de ulei de măsline. Amestecați și puneți bolul deoparte
– luați un pachet de linguini și fierbeți-le într-o cratiță la foc mediu ( fără să adăugați sare sau alte condimente ) . În ultimele 3 minute adăugați 400- 450 de grame de sparanghel curățat și tăiat în mai multe bucăți . Când pastele sunt gata , puneți-le cu totul într-un bol mai mare alături de mixul preparat
-între timp , într-o tigaie puneți 120 de grame de prosciutto și lăsați-l la foc mediu ( din când în când mai dați la foc mare) până devine crocant , în jur de 10 minute . Când este gata , tăiați-o în bucăți mai mici și așezați-o în bolul cu paste și sparanghel .
-la final , adăugați 120 de grame de mozzarella iar pastele sunt gata să fie servite
Poftă bună!