Pere cu scorțișoară și granola

Pere cu scorțișoară și granola

Ingrediente:

  • 2 pere mari
  • 2 lingurițe zahăr brun
  • 1/4 linguriță scorțișoară
  • 1/4 merișoare uscate sau mix de fructe uscate
  • o mână de granola
  • 1/4 cană suc de mere
  • 1 iaurt cu fructe înghețat(opțional)

Cum se prepară:

  1. Spală și curătă perele de coajă, apoi taie-le pe jumătate. Folosește o lingură pentru a îndepărta semințele din mijloc.
  2. Pune perele cu partea tăiată în sus într-o tava pentru placintă. Amestecă zahărul și scorțișoara și presară-le peste pere.
  3. Amestecă merișoarele și granola și pune-le deasupra perelor. Stropește-le cu suc de mere și acoperă totul cu hârtie de copt.
  4. Bagă-le-le în cuptor pentru 6-8 minute, la temperatură mare sau până când perele devin mai moi. Lasă-le la răcit 5 minute, apoi servește-le alături de iaurtul înghețat.

Poftă bună!