16 ian. Plăcintă cu legume
-într-o tigaie unsă cu ulei puneți o ceapă feliată și lăsați-o la foc mediu timp de 10 minute până începe să prindă culoare.Turnați peste ceapă 1 lingură de faină.
-continuați cu următoarele ingrediente : 300 de grame de cartofi curățați și tăiați , 2 căni de buchețele de conopidă , 4 căței de usturoi zdrobiți și puțin rozmarin . Lăsați legumele pe tigaie încă 5-10 minute .
-răsturnați peste legume 400 de grame de roșii și o cană de apă . Acoperiți tigaia până începe să dea în clocot . Scoateți capacul și lăsați la foc mediu încă 10 -15 minute . Pe la final , turnați 200 de grame de mazăre și mai asteptati până când acestea devin moi .
-între timp , fierbeți într-o cratiță 900 de grame de cartofi tăiați cubulețe până devin moi . Faceti-i piure și puneți apa rămasă(nu neapărat pe toată) peste ei pentru o consistență mai moale .
-într-un bol puneți legumele fierte și piureul pe deasupra .
Sfat : dacă vreți ca partea de sus să fie mai crocantă lăsați plăcinta câteva minute la cuptor.
Poftă bună!