16 feb. Prăjitură cu morcovi
-preîncălziți cuptorul la 160 de grade
-într-un bol mai mare amestecați următoarele ingrediente : 500 de grame de morcovi dați prin răzătoare , 4 ouă , 2 lingurițe de extract de vanilie și scorțișoară , 350 de grame de făină de migdale , 60 ml de ulei de măsline , 160 de grame de sirop de arțar sau de agave , 150 de grame de stafide și 2 lingurițe de praf de copt fără gluten
-amestecați totul până compoziția devine omogenă și turnați-o într-o tavă de copt . Băgați-o la cuptor timp de 90 de minute sau până este gata
-scoateți-o din cuptor și lăsați-o să se răcească timp de 1 oră
-între timp , puteți pregăti crema și veți avea nevoie de următoarele : 500 de grame de iaurt grecesc sau cremă de brânză , 6 linguri de sirop de agave și 2 lingurițe de extract de vanilie . Amestecați bine și după ce prăjitura s-a răcit puteți turna crema pe deasupra
-opțional , puteți pune pe deasupra un pumn de nuci
Poftă bună!