12 aug. Salată cu dovleac, spanac și susan
Posted at 17:30h
in BecomeFit News
Ingrediente:
- 600 g de dovleac, tăiat în bucățele
- 2 lingurițe de ulei de măsline
- 2 lingurițe de miere
- 2 lingurițe de susan
- 1 linguiță de zeamă de lămâie
- 2 lingurițe de muștar
- 150g de spanac crud
- 1 linguriță de semințe de pin, opțional
Cum se prepară:
1. Incălzește cuptorul la 185°C
2. Stropește bucățile de dovleac cu ulei de măsline și miere. Condimentează-le, după gust, cu sare și piper, apoi așează-le într-o tavă și bagă-le la cuptor până când se rumenesc (20-15 minute)
3. Scoate dovleacul din cuptor și presară susanul peste. Bagă-l din nou la cuptor pentru încă 5-10 minute, apoi lasă-l să se răcească 20 de minute.
4. Combină zeama de lămâie, uleiul de măsline, muștarul și mierea într-un borcan cu capac, apoi agită până la omogenizare.
5. Așează pe o farfurie bucățile de dovleac, frunzele de spanac și, opțional, semnițele de pin. Adaugă sosul și amestecă ușor.