Salată cu dovleac, spanac și susan

Salată cu dovleac, spanac și susan

Ingrediente:

  • 600 g de dovleac, tăiat în bucățele
  • 2 lingurițe de ulei de măsline
  • 2 lingurițe de miere
  • 2 lingurițe de susan
  • 1 linguiță de zeamă de lămâie
  • 2 lingurițe de muștar
  • 150g de spanac crud
  • 1 linguriță de semințe de pin, opțional

Cum se prepară:

1. Incălzește cuptorul la 185°C

2. Stropește bucățile de dovleac cu ulei de măsline și miere. Condimentează-le, după gust, cu sare și piper, apoi așează-le într-o tavă și bagă-le la cuptor până când se rumenesc (20-15 minute)

3. Scoate dovleacul din cuptor și presară susanul peste. Bagă-l din nou la cuptor pentru încă 5-10 minute, apoi lasă-l să se răcească 20 de minute.

4. Combină zeama de lămâie, uleiul de măsline, muștarul și mierea într-un borcan cu capac, apoi agită până la omogenizare.

5. Așează pe o farfurie bucățile de dovleac, frunzele de spanac și, opțional, semnițele de pin. Adaugă sosul și amestecă ușor.