25 iun. Salată cu legume, quinoa și bacon
Posted at 17:30h
in Eat & BecomeFIT
Ingrediente:
- 1 legătură de sparanghel, tăiați pe diagonală în bucățele de 2-2,5 cm;
- 70 g mazăre verde congelată;
- 3 felii de bacon tocat;
- 3 linguri oțet;
- 1 lingură de unt fără sare;
- 2 lingurițe de boabe de muștar Dijon;
- 200 g quinoa;
- 1 linguriță piper negru;
- pătrunjel proaspăt tocat;
- 1 lingură de tarhon proaspăt tocat;
- 1 lingură de cimbru;
- 150 g baby spanac;
- 3 linguri migdale prăjite .
Cum se prepară:
- Umple o cratiță cu apă și pune-o la fiert. Dă în clocot timp de 2 minute sparanghelul și mazărea, apoi scurge-le și toarnă-le într-un bol cu apă cu gheață, pentru a rămâne crocante, apoi lasă-le să se scurgă.
- Gătește baconul într-o tigaie la foc mediu-tare timp de 4 minute, amestecând ocazional, apoi scoate-l cu o paletă și lasă-l deoparte. Adaugă oțetul, untul și mustarul în aceeași tigaie și amestecă cu un tel până ce se topește untul.
- Adaugă quinoa și piperul și mai lasă-le un minut pe foc. Toarnă acest amestec într-un bol de mărime medie și adaugă sparanghelul cu mazărea, pătrunjelul, tarhonul, cimbrul și spanacul amestecând bine.
- Împarte amestecul pe 4 farfurii și presară peste el bacon și migdale.
Poftă mare!