Salată cu legume, quinoa și bacon

Salată cu legume, quinoa și bacon

Ingrediente:

  • 1 legătură de sparanghel, tăiați pe diagonală în bucățele de 2-2,5 cm;
  • 70 g mazăre verde congelată;
  • 3 felii de bacon tocat;
  • 3 linguri oțet;
  • 1 lingură de unt fără sare;
  • 2 lingurițe de boabe de muștar Dijon;
  • 200 g quinoa;
  • 1 linguriță piper negru;
  • pătrunjel proaspăt tocat;
  • 1 lingură de tarhon proaspăt tocat;
  • 1 lingură de cimbru;
  • 150 g baby spanac;
  • 3 linguri migdale prăjite .

Cum se prepară:

  1. Umple o cratiță cu apă și pune-o la fiert. Dă în clocot timp de 2 minute  sparanghelul și mazărea, apoi scurge-le și toarnă-le într-un bol cu apă cu gheață, pentru a rămâne crocante, apoi lasă-le să se scurgă.
  2. Gătește baconul într-o tigaie la foc mediu-tare timp de 4 minute, amestecând ocazional, apoi scoate-l cu o paletă și lasă-l deoparte. Adaugă oțetul, untul și mustarul în aceeași tigaie și amestecă cu un tel până ce se topește untul.
  3. Adaugă quinoa și piperul și mai lasă-le un minut pe foc. Toarnă acest amestec într-un bol de mărime medie și adaugă sparanghelul cu mazărea, pătrunjelul, tarhonul, cimbrul și spanacul amestecând bine.
  4. Împarte amestecul pe 4 farfurii și presară peste el bacon și migdale.

Poftă mare!