Salată cu sfeclă coaptă ,mentă și brânză feta

Salată cu sfeclă coaptă ,mentă și brânză feta

Ingrediente:

  • 6 sfecle roșii;
  • 2 linguri ulei de măsline;
  • 50g brânză feta;
  • 2 linguri mentă proaspată;
  • 1 ceapă;
  • 2 linguri suc de portocale;
  • 2 linguri oțet;
  • 1 lingură miere;
  • sare și piper după gust;

Cum se prepară :

-se taie sfeclele roșii în jumătăți. Se presară deasupra lor 2 lingurițe de ulei de masline și se coc în cuptorul încins în prealabil, timp de o oră

-se scot din cuptor și se lasă la răcit, la temperatura camerei

-se prepară un dressing din uleiul de măsline rămas, suc de portocale, oțet, miere, sare și piper

-se îndepărtează coaja sfeclelor și se taie cubulețe. Se adaugă dressing-ul, menta, ceapa tocată mărunt și brânza feta dată pe răzătoare.

Poftă bună!