Sarmale mediteraneene

Sarmale mediteraneene

 

-într-o cratiță puneți la fiert 3 căni de apă în care veți adăuga în continuare 8-10 foi de varză . Acoperiți cratița și lăsați-le la fiert la foc mediu până încep să devină moi .

-într-o tigaie puneți o cană și jumătate de apă și 2 lingurițe de sare . Adăugați o cană de couscous și acoperiți tigaia și o puteți în momentul în care couscous-ul este gata .

-transferați foile de varză pe o farfurie și momentan puneți-le deoparte.

-într-o cratița încălziți o lingură de ulei în care veți adăuga : 4 căței de usturoi zdrobiți , 4 căni de roșii tăiate cubulețe , 2 lingurițe de oțet , o linguriță de zahăr , un vârf de scorțișoară ,  80 de grame de brânză feta și 3 linguri de măsline negre tăiate mărunt. Acoperiți și așteptați până compoziția devine omogenă(aproximativ 10 – 15 minute ).

-între timp , luați câte o linguriță de brânză feta și una de măsline și adăugați-le în fiecare bulgăraș de couscous . Puneți-le pe foile de varză și rulați-le și strângeți bine ambele părți .

-când sosul este gata adăugați și sarmalele în tigaie . Acoperiți tigaia și lăsați-le ( 5 sau 8 minute ) până când varza devine fragedă.

La sfârșit serviți sarmalele alături de sos .

Să aveți poftă și un Crăciun Fericit alături de cei dragi !