
23 feb. Sfeclă cu rubarbă
Număr de porții : 6
-într-o cratiță puneți 250 de grame de rubarbă feliată , 2 căni de apă , 2 linguri de oțet din vin roșu , 1 lingură de sirop de agave . Fierbeți la foc mare .
-reduceți la foc mediu și așteptați până când rubarba s-a fiert
-când e gata puneți-o într-o strecurătoare pentru a extrage restul de apă rămasă dar nu o aruncați
-lăsați rubarba deoparte și puneți din nou apa la fiert în cratiță alături de : o jumătate de ceapă tocată , 2 lingurițe de cimbru , sare și piper după gust . Lăsați să se răcească.
-luați strecurătoarea și puneți-o deasupra unei cratițe umplută cu apă. Puneți în strecurătoare 550 de grame de sfeclă tăiată cubulețe . Acoperiți și lăsați pe foc până când acestea devin moi ( vreo 20 -25 de minute )
-când este gata lăsați 10 minute să se răcească
-transferați atât rubarba cât și sfecla în farfurii . Înainte de a servi , puteți servi alături de câte 1 lingură sau două de brânză de capră și un pumn de fistic.
Poftă bună!