Supă de broccoli și cartofi

Supă de broccoli și cartofi

-preîncălziți cuptorul la 160 de grade

-curățați o căpățână de usturoi . Luați fiecare cățel , ungeți-l cu ulei , acoperiți-l cu folie de aluminiu și puneți-l pe o tavă de copt. Lăsați-i timp de 40 -45 de minute sau până când devin moi .Când sunt gata scoateți-i din folie, tocați-i și puneți-i deoparte

-între timp , încălziți o tigaie unsă cu ulei la foc mediu în care veți adăuga 1 ceapă feliată . Așteptați 5 minute sau până când începe să prindă culoare pentru a adăuga 600 de grame de broccoli , 1 cartof mediu curățat și tăiat cubulețe . Lăsați-i pe foc timp de 5 minute .

-în timp ce se fac puneți într-o cratiță la fiert 4 – 5 căni de apă cu 2 linguri de delikat . Turnați legumele inclusiv usturoiul și le puteți lăsa până s-au fiert.

-când supa este gata , o puteți pune într-un blender pentru a o face piure. Dacă supa este prea groasă mai turnați peste ea o cană de apă. Pentru mai multă aromă puteți adăuga 1 -2 linguri de oțet de mere , 3-4 linguri de iaurt , pătrunjel , sare și piper după gust iar supa este gata .

Poftă bună!