Supă de castraveți cu sfeclă și cartofi

Supă de castraveți cu sfeclă și cartofi

-preîncălziți cuptorul la 180 de grade și pregătiți 2 tăvi mai mici acoperindu-le cu folie de aluminiu

-într-un bol mai mic combinați : 2 cartofi mici tăiați cubulețe cu 1 lingură de ulei și o linguriță de sare. Amestecați și așezați-le pe una dintre tăvi și acoperiți-i cu folie de aluminiu.

-procedați în același mod și cu cele 2 sfecle medii așezându-le pe cealaltă tavă după  ce le-ați pregătit

-băgați ambele tăvi la cuptor pentru 20 de minute (sau mai mult dacă este necesar )până când legumele devin moi

–  între timp , puneți într-un blender : 3 castraveți , 2 căni de kefir , o jumătate de cană de smântână , o jumătate de ceapă albă , 1 lingură de mentă uscată , 2 – 3 linguri de suc de lămâie și sare după gust. Mixați până devine piure ( dacă mai e necesar puneți o cană de apă)

-puneți conținutul în boluri și deasupra supei adăugați bucățile de cartofi și sfeclă iar mâncarea e gata să fie servită

Poftă bună!