Tartă decadentă cu ciocolată neagră

Tartă decadentă cu ciocolată neagră

-preîncălziți cuptorul la 180 de grade și acoperți tava de prăjituri cu hârtie de copt unsă cu ulei

-într-un ibric puneti apa la fiert pentru mai târziu

-luați un bol în care veți pune 200 de grame de ciocolată neagră și 2 căni de pudră de cacao

-înt-o tigaie combinați : 2 linguri de făină  , jumătate de cană de zahăr brun și o linguriță de sare . Turnați puțin lapte astfel încât să formați o pastă . Amestecați în continuu în timp ce mai turnați o cană de lapte . Lăsați pe foc încă 2 minute( aveți grijă să nu se prindă ). Luați tigaia și turnați conținutul în bolul cu ciocolată . Amestecați cu totul până când ciocolata neagră se topește .

– puneți înyt-un alt bol 3 albușuri de ou și o linguriță de extract de vanilie . Bateți albușurile bine până se fac spumă . Turnați-l peste mixul de cacao și amestecați ușor ( nu puneți totul deodată ) . Răsturnați aluatul pe tavă netezind partea de sus .

-puneți tava în care este prăjitura într-o tavă mult mai mare de coacere . Peste tava mare turnați apa fiartă și băgați cu totul la cuptor. Lasați-o la cuptor în tava cu apă până partea de sus prinde crustă . Scoateți-o din tava cu apa și bagați prajitura înapoi în cuptor pentru încă 20- 25 de minute ( la sfârșit prăjitura va fi moale și se va păstra proaspătă).

Să aveți poftă și sărbători fericite !