22 iun. Varză de Bruxelles la cuptor cu bacon și mere
Posted at 17:40h
in Eat & BecomeFIT
Ingrediente:
- 900 g de varză de Bruxelles;
- un măr;
- un sfert de ceșcuță de migdale tăiate feliuțe;
- 3 fâșii de bacon;
- 2 linguri de ulei de măsline extra virgin;
- jumatate de linguriță de sare de Himalaya;
- jumătate de linguriță de praf de usturoi;
- un sfert de linguriță de piper.
Cum se prepară:
- Încălzește cuptorul la 200 de grade.
- Spală verzele și taie-le în jumătăți.
- Spală mărul și taie-l in bucățele (nu trebuie să aibă o anumită formă).
- Taie și bacon în bucăți mai mici.
- Amestecă tot ce ai tăiat până acum într-un bol și adaugă uleiul de măsline, praful de usturoi, sarea și piperul. Lasă-le puțin să își tragă aromele de la unele la altele, apoi pune toate ingredientele într-o tavă la cuptor.
- În principiu, durează în jur de 35-40 de minute până ce varza se rumenește. Când pare mai crocantă la aspect, e momentul să torni migdalele feliate peste compoziția de la cuptor și să mai lași 5 minute.
- Îți poti da seama că mâncarea este făcută când și migdalele, la rândul lor, devin maronii.
- Se servește caldă.