Varză de Bruxelles la cuptor cu bacon și mere

Varză de Bruxelles la cuptor cu bacon și mere

Ingrediente:

  • 900 g de varză de Bruxelles;
  • un măr;
  • un sfert de ceșcuță de migdale tăiate feliuțe;
  • 3 fâșii de bacon;
  • 2 linguri de ulei de măsline extra virgin;
  • jumatate de linguriță de sare de Himalaya;
  • jumătate de linguriță de praf de usturoi;
  • un sfert de linguriță de piper.

Cum se prepară:

  • Încălzește cuptorul la 200 de grade.
  • Spală verzele și taie-le în jumătăți.
  • Spală mărul și taie-l in bucățele (nu trebuie să aibă o anumită formă).
  • Taie și bacon în bucăți mai mici.
  • Amestecă tot ce ai tăiat până acum într-un bol și adaugă uleiul de măsline, praful de usturoi, sarea și piperul. Lasă-le puțin să își tragă aromele de la unele la altele, apoi pune toate ingredientele într-o tavă la cuptor.
  • În principiu, durează în jur de 35-40 de minute până ce varza se rumenește. Când pare mai crocantă la aspect, e momentul să torni migdalele feliate peste compoziția de la cuptor și să mai lași 5 minute.
  • Îți poti da seama că mâncarea este făcută când și migdalele, la rândul lor, devin maronii.
  • Se servește caldă.